Verbijsterde Neville gaat viral: 'Laat ze degraderen en neem ze hun geld af'

Verbijsterde Neville gaat viral: 'Laat ze degraderen en neem ze hun geld af'

Gepubliceerd: zondag 18 april 2021 om 20:41zo 18-04-2021 om 20:41

Laatste update: zondag 18 april 2021 om 20:55zo 18-04-2021 om 20:55

Gary Neville heeft geen goed woord over voor de concrete plannen van zijn grote liefde Manchester United voor een Super League. In een 'rant' van bijna twee minuten laat hij geen spaan heel van de Engelse clubs.

Neville 'walgt' van een Europese topcompetitie, waar twaalf clubs aan willen deelnemen: Manchester United, Manchester City, Liverpool, Arsenal, Chelsea en Tottenham Hotspur uit Engeland, Real Madrid en Atlético Madrid uit Spanje en Juventus, Internazionale en AC Milan uit Italië.

"Deze plannen zijn gedoemd, en terecht. Ik ben een fan van Manchester United, al veertig jaar. Maar ik walg ervan. Ik walg het meeste van Manchester United en Liverpool", begint Neville zijn tirade. "Liverpool zegt dat ze een volksclub zijn, 'You'll Never Walk Alone', de club van de fans. Manchester United, 100 jaar oud, begonnen door arbeiders hier in de buurt, en zij komen met een nieuwe competitie zonder concurrentie."

"Het is een absolute schande. We moeten de macht in dit land heroveren op de grootste clubs in de competitie, en dat geldt ook voor mijn club", vervolgt het United-icoon. "Het is pure hebzucht, het zijn bedriegers, de eigenaren van United, de eigenaren van Liverpool, de eigenaren van Manchester City, de eigenaren van Chelsea... Ze hebben niets te maken met voetbal in dit land."

Neville vindt dat de supporters in Engeland moeten worden 'beschermd'. "Ik heb enorm geprofiteerd van het voetbal, heb veel geld verdiend. En ik heb geld geïnvesteerd in een voetbalclub (Salford City, red.), dus ik ben niet tegen geld in het voetbal, maar ik ben vóór de principes van eerlijke concurrentie. Dus: Leicester City wint de competitie, dan gaan ze naar de Champions League."

"Manchester United zit niet eens in de Champions League, en Arsenal ook niet! Je hebt ze vandaag gezien: ze zijn op dit moment een absolute puinhoop. Tottenham zit momenteel niet in de Champions League, en ze willen er toch bij horen? Ze zijn an absolute joke. De motivatie is hebzucht. Dit is misdadig. Mijn reactie is niet emotioneel. Geef deze clubs puntenaftrek, laat ze degraderen en neem ze hun geld af."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws