Pérez betrapt op leugen: 'niet uitgenodigd' drietal sloeg Super League-voorstel af

Pérez betrapt op leugen: 'niet uitgenodigd' drietal sloeg Super League-voorstel af

Gepubliceerd: dinsdag 20 april 2021 om 14:45di 20-04-2021 om 14:45

Real Madrid-voorzitter Florentino Pérez beweerde dat Bayern München, Borussia Dortmund en Paris Saint-Germain niet zijn betrokken bij de plannen voor de Super League, maar niets blijkt minder waar. De Franse kampioen en Duitse topclubs bedankten voor de 'eer'.

Der Spiegel ontmaskert de 'leugen' van Pérez via uitgelekte documenten. Hoewel de Spanjaard zei dat Bayern, Dortmund en PSG nog niet waren uitgenodigd voor de Super League, blijkt uit de documenten dat ze zelfs een ultimatum hebben ontvangen. De Bundesliga-grootmachten kregen dertig dagen om zich bij de twaalf 'Founding Fathers' te voegen, de Parijzenaars veertien.

Zolang hadden Bayern, Dortmund en PSG echter niet nodig. Via een verklaring namen zij al rigoureus afstand van de plannen en schaarden ze zich achter de nieuwe Champions League-opzet. Pérez gaf bij El Chiringuito dus een heel andere verklaring af. "PSG is niet uitgenodigd en met de Duitse clubs hebben we zelfs niet gesproken. We zijn nu met twaalf en willen uiteindelijk met vijftien zijn. Dat de plannen niet doorgaan zonder die drie clubs, is grote onzin!"

De Real Madrid-voorzitter, die ook de beoogd preses van de Super League is, claimt dat het nieuwe toernooi geen bedreiging, maar de redding van het voetbal is. Volgens Duitse media is de afwijzing van Bayern, Dortmund en PSG helemaal verkeerd gevallen in de Spaanse hoofdstad.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws