Schmidt doet Götze-boekje open: 'Extreem salaris voor PSV, maar te overzien'

Schmidt doet Götze-boekje open: 'Extreem salaris voor PSV, maar te overzien'

Gepubliceerd: donderdag 22 april 2021 om 15:52do 22-04-2021 om 15:52

Laatste update: donderdag 22 april 2021 om 15:56do 22-04-2021 om 15:56

PSV-trainer Roger Schmidt heeft in een interview met het Duitse magazine 11Freunde een boekje opengedaan over de sensationele komst van Mario Götze. De Duitse wereldkampioen (28) tekende op de laatste dag van de transferperiode in Eindhoven.

De Götze-transfer was ook voor Schmidt een verrassing, hoewel hij nog voor zijn PSV-start het zaadje plantte. "Als coach probeer ik altijd een zo goed mogelijke selectie samen te stellen. Het is dan ook logisch dat ik vragen stel die op het eerste oog niet realistisch lijken. Meestal mislukken twintig tot dertig van zulke pogingen, maar ik blijf het proberen", begint Schmidt in gesprek met 11Freunde.

"Ik heb mijn interesse vroeg in de zomer aan hem voorgelegd, zonder serieus naar de mogelijkheden te kijken", vervolgt Schmidt over zijn contact met Götze. "Zijn contract (bij Borussia Dortmund, red.) liep af, waardoor het geen totaal hopeloze zaak leek."

Omdat PSV de spelerslijst voor de Europa League op 6 oktober - de laatste dag van de transferperiode - moest inleveren, kwam er 'opeens tijdsdruk bij kijken', aldus Schmidt. "Dus Mario en ik spraken af bij mij thuis in Düsseldorf af op de laatste dag van de transferperiode. Het duurde niet lang om tot een akkoord te komen."

"Wat ze er bij PSV van vonden? Ze wisten dat ik met Mario bezig was, maar niemand van ons had verwacht dat het zou lukken. Toen de zaak in een stroomversnelling kwam, heeft de club er alles aan gedaan. Het salaris is extreem voor PSV, maar te overzien in vergelijking met wat Mario daarvoor verdiende."

Götze verdient naar schatting twee miljoen euro per jaar in Eindhoven. Schmidt: "Ik wist 's ochtends niet dat Mario 's avonds een contract zou tekenen. Er zat minder dan tien uur tussen onze ontmoeting in Düsseldorf en de ondertekening. Waarom het is gelukt? Ik denk: goede timing en onze persoonlijke relatie", besluit Schmidt.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws