Schalke wil graag door met 'pure' Huntelaar: 'Hij leeft voor deze club'

Schalke wil graag door met 'pure' Huntelaar: 'Hij leeft voor deze club'

Gepubliceerd: woensdag 28 april 2021 om 18:03wo 28-04-2021 om 18:03

Schalke 04 hoopt langer door te gaan met Klaas-Jan Huntelaar. De ervaren spits (37) gaf in de winter aan na dit seizoen te willen stoppen met voetballen, maar Die Königsblauen hopen in de 2. Bundesliga toch nog gebruik te kunnen maken van de diensten van The Hunter.

Huntelaar kwam in januari over van Ajax en werd door Schalke voor een half jaar vastgelegd. Als het aan de club ligt, blijft de spits langer. "We willen spelers hebben met wie de fans zich kunnen identificeren", zei technisch directeur Peter Knäbel volgens diverse Duitse media op een virtuele supportersavond. "Dat is heel belangrijk. Klaas-Jan leeft echt voor de club, dat is heel puur."

Als Ajacied gaf de goaltjesdief in december aan na dit seizoen te willen stoppen, maar onlangs liet hij de deur voor Schalke toch nog op een kier. Door kuitklachten kon hij de gedegradeerde club uit Gelsenkirchen dit seizoen amper helpen en volgend seizoen zou de spits, wellicht weer in volle stadions, 'zijn' team weer terug kunnen leiden naar het hoogste niveau.

Op de supportersavond gaf Knäbel overigens ook aan dat Schalke graag verder wil met Sead Kolasinac en trainer Dimitris Grammozis. De linksback is ook een clubman, maar heeft wel nog een contract tot medio 2022 bij Arsenal en zal dus geld moeten kosten. Dat de trainer het vertrouwen krijgt was al duidelijk, maar dat wilde de technische man graag nog eens benadrukken.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws