Complimenten van AZ voor Ajax: 'Bewonderenswaardig hoe hij nog opstaat'

Complimenten van AZ voor Ajax: 'Bewonderenswaardig hoe hij nog opstaat'

30-04-2021 15:22
49

Pascal Jansen heeft afgelopen zondag in de Johan Cruijff Arena genoten van sommige Ajax-spelers, bekent de AZ-trainer. Hij waardeert de mentaliteit van de latino's in het elftal van Erik ten Hag.

"Dan ben je wel de trainer van de tegenstander, maar daar kan je nog steeds van genieten hoor", tekent het Algemeen Dagblad op uit de mond van Jansen, die onder de indruk was van Lisandro Martínez, Nicolás Tagliafico en Edson Álvarez. De Mexicaan voorkwam met een sliding een zekere goal van Bruno Martins Indi. "Als je ziet hoe hij zijn hele lichaam inzet om die bal te onderscheppen, dan is het bewonderenswaardig hoe hij even later nog opstaat."

Het zijn 'interessante dingen' die Jansen 'meeneemt', vertelt hij. "Ik heb bij PSV ook gewerkt met Santiago Arias en Héctor Moreno. Die hadden datzelfde gif. Het zit bij hen iets meer in hun natuur." AZ is al enige jaren niet meer actief op de Midden- en Zuid-Amerikaanse transfermarkt. "Dat is een beleidsmatige keuze, maar daarmee zeg ik niet dat we daar nooit kijken. Als we op een interessante speler stuiten kunnen we nog altijd actie ondernemen."