Ten Hag over eventueel Ajax-vertrek: 'Op mijn vrouw gejaagd, verder niets'

Ten Hag over eventueel Ajax-vertrek: 'Op mijn vrouw gejaagd, verder niets'

Gepubliceerd: woensdag 5 mei 2021 om 15:10wo 05-05-2021 om 15:10

Erik ten Hag tekende afgelopen vrijdag een nieuw contract bij Ajax, dat hem tot ten minste de zomer van 2023 aan de Amsterdamse club verbindt. Een dag voor het nieuws over de contractverlenging, werd duidelijk dat Tottenham Hotspur interesse had in de diensten van de Ajax-trainer. Desondanks besloot Ten Hag de Amsterdammers trouw te blijven.

Ten Hag sluit echter niet uit dat hij ooit alsnog in het buitenland aan de slag gaat, zo vertelt de trainer in gesprek met Voetbal International. "Maar ik staar me er niet blind op. Ik ben blij bij Ajax, waar het nog niet klaar is en waar nog zoveel rek in zit."

Volgens de Tukker heeft het niet door zijn hoofd gespeeld om te vertrekken uit Amsterdam, ondanks de interesse van Spurs, Bayern München en een handvol andere buitenlandse clubs. "Het gevoel is heel sterk bij Ajax en dan ben ik vol overgave bezig met de club en het team. Daar ben ik met mijn hoofd en hart bij, niet bij iets anders."

"Kan ik het daar ook?"
Ten Hag verklaart dat de interesse van clubs weinig met hem doet. "Er zit erkenning in, maar zo denk ik eigenlijk niet. Het geeft vooral aan dat we met Ajax goed bezig zijn. Niet alleen qua resultaten, maar ook de manier waarop." Als de trainer tóch nog een keer in een grotere competitie wil werken, dan is dat vanwege sportieve redenen. "Puur om de uitdaging: kan ik het daar ook? Kijken of mijn lat nog hoger ligt, of mijn polsstok nog hoger kan."

De Tukker noemt zo'n hang naar uitdaging menselijk. "Maar voor mij is het nooit ten koste van alles. Ik heb altijd gezegd: ik ben nooit in mijn leven op jacht geweest naar iets. Ja, naar mijn vrouw, maar verder niets." Tot slot noemt Ten Hag nog enkele voorwaarden voor een vertrek bij Ajax. "Ik staar me niet blind op een topcompetitie. Het gaat mij altijd om het perspectief. Wat is het plan en de filosofie van een club? Sluiten die aan bij mijn ideeën? Zijn de doelen realistisch en haalbaar? Kan ik me vinden in de weg daarheen? Dát telt voor mij, voordat ik een overgang overweeg", besluit de Ajax-trainer.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws