'Niet goed van Kuipers: het zijn honderd procent rode kaarten, wegwezen'

'Niet goed van Kuipers: het zijn honderd procent rode kaarten, wegwezen'

05-05-2021 19:15 Laatste update: 06-05-2021 07:49
21

Dick Jol ergert zich groen en geel aan de beschuldingen van Paris Saint-Germain aan het adres van Björn Kuipers. De scheidsrechter uit Oldenzaal zou de spelers van de Franse grootmacht hebben uitgescholden, maar had volgens Jol nog veel harder moet optreden.

De oud-scheidsrechter wijst naar de overtredingen van Presnel Kimpembe en Danilo Pereira in de slotfase. "Het zijn honderd procent rode kaarten", stelt Jol in gesprek met De Telegraaf. "Op zulke doodschoppen staat maar één straf en dat is wegwezen."

"Kuipers zal misschien gedacht hebben na de rode kaart voor Di María: Laat ik de boel verder maar redelijk heel houden, anders heb ik de poppen helemaal aan het dansen. Maar eigenlijk vind ik dat niet goed. Als je op dit niveau fluit, moet je meedogenloos zijn."

Jol vindt dat Kuipers nalatig is geweest. "Al met al was het niet de beste wedstrijd van Kuipers in Europa. Dat begon al met het fluiten voor die strafschop voor PSG, die geen strafschop was. Dat moet je dan terugdraaien en daarmee creëer je al onbegrip."

Toch komen de klachten van PSG met name voort uit frustratie over de uitschakeling, denkt Jol. "Na die 2-0 gingen ze uit frustratie allemaal rare dingen doen. Het zijn gewoon slechte verliezers. Het is een club als PSG onwaardig hoe die spelers zich gedragen hebben."

Na de Champions League-nederlaag tegen Manchester City klaagden Ander Herrera en Marco Verratti over het taalgebruik van Kuipers, die 'fuck you' en 'fuck off' zou hebben geroepen. "We praten altijd over respect. Maar als wij zoiets in het veld roepen, dan krijgen we drie of vier wedstrijden schorsing aan onze broek", mopperde de Italiaan. PSG-trainer Mauricio Pochettino had zelf niets gezien, maar pleitte na afloop voor een UEFA-onderzoek.