'Dit is geen VAR, dit is iemand die daar zit terwijl hij de regels niet kent'

'Dit is geen VAR, dit is iemand die daar zit terwijl hij de regels niet kent'

Gepubliceerd: zaterdag 8 mei 2021 om 19:43za 08-05-2021 om 19:43

Ron Jans heeft uitgehaald naar Marc Nagtegaal. De videoscheidsrechter greep tijdens de streekderby tussen FC Twente en Heracles Almelo in toen Danilo klaarstond om een strafschop te nemen, omdat hij had gezien dat geruime tijd eerder de bal niet stillag bij een doeltrap.

Daardoor kon Twente op dat moment niet op 1-1 komen. Even later gebeurde dat alsnog, maar Jans was toch des duivels. "De VAR herstelt grove fouten en dat gebeurt ook regelmatig, maar hier is hij niet voor bedoeld", begint hij zijn relaas tegenover ESPN. "Dit is alleen geen VAR. Dit is iemand die daar zit en de regels blijkbaar niet goed kent."

De trainer hoopt in de toekomst op wat meer geluk met de video-arbitrage. "Er zal wel weer een verhaal komen dat de scheidsrechter informeerde naar die doeltrap, maar het is gewoon zo dat het ons even niet meezit met de VAR. Vorige week (tegen Fortuna Sittard, red.) ook al niet. Aan de andere kant, dat betekent dat het kwartje in de toekomst onze kant op gaat vallen."

Door het gelijke spel tegen de streekgenoot is Twente zo goed als uitgeschakeld in de strijd om de play-offs om Europees voetbal. Heracles daarentegen is nog wel in de race en staat nu op doelsaldo negende. Sparta bezet momenteel de achtste plaats en heeft daarmee het laatste ticket in handen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws