Memphis gaat op voor Ligue 1-prijs en heeft concurrentie van Neymar en Mbappé

Memphis gaat op voor Ligue 1-prijs en heeft concurrentie van Neymar en Mbappé

11-05-2021 12:28
22

Memphis Depay maakt kans op een prestigieuze titel in Frankrijk. De aanvaller van Olympique Lyon is genomineerd als Speler van het Jaar in de Ligue 1.

Memphis speelt een ijzersterk seizoen bij Lyon. In 35 competitiewedstrijden was de 27-jarige aanvaller al goed voor 19 goals en 10 assists. Mede door zijn goede prestaties wordt Memphis met grote regelmaat in verband gebracht met een overstap naar FC Barcelona.

De aanvaller beschikt nog over een contract tot de zomer van 2021 bij Lyon, waardoor hij de Franse club deze zomer in principe transfervrij kan verlaten. In de strijd om de Ligue 1-titel heeft Memphis concurrentie van Neymar, Kylian Mbappé (beiden Paris Saint-Germain), Wissam Ben Yedder (AS Monaco) en Burak Yilmaz (Lille OSC).

Voor de Oranje-international kan de prestigieuze titel het seizoen nog enige kleur geven. Memphis deed met Lyon lange tijd mee in de strijd om de landstitel, maar lijkt inmiddels te zijn afgehaakt. De club staat op de vierde plaats in de Ligue 1, op 6 punten achterstand van nummer 1 Lille OSC. Met nog 2 speelronden te gaan en een slechter doelsaldo dan PSG en Lille lijkt het winnen van de landstitel een vervlogen droom.