Ajax jaagt op 'geweldig talent': 'Sulemana heeft echt iets speciaals'

Ajax jaagt op 'geweldig talent': 'Sulemana heeft echt iets speciaals'

Gepubliceerd: dinsdag 11 mei 2021 om 16:50di 11-05-2021 om 16:50

Kamaldeen Sulemana staat in de belangstelling van Ajax en dat vindt Kevin Diks niet zo gek. De rechtsback van Aarhus GF heeft in de Deense competitie al te maken gehad met de Ghanese aanvaller van Nordsjaelland.

Ajax zou volgens Diks, die in Nederland voor Vitesse en Feyenoord speelde, goede zaken doen als ze Sulemana vast weten te leggen. "Hij is echt een geweldig talent", vertelt de verdediger uit Apeldoorn in het Algemeen Dagblad. "Dat komt doordat hij iets speciaals heeft. Hij is ontzettend explosief en onvoorspelbaar. Dat had ik ook met Bertrand Traoré bij Vitesse. Kamaldeen kan goed dribbelen, scoren en eigenlijk alles omdat hij ook snel is en een actie in huis heeft."

Toch heeft de Ghanees ook minpunten en die hoopt de rechtsback aankomend weekend uit te kunnen buiten. Dan speelt Aarhus tegen Nordsjaelland. "Het is ook niet gek dat hij nog niet compleet is, want hij is pas 19 jaar oud. Die paar procenten die hij nog mist, kunnen ze hem bij Ajax wellicht bijbrengen. Ik zie hem afstoppen als een mooie uitdaging en ik kijk ook al hoe ik dat het beste kan gaan doen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws