Van Praag fluit Koeman terug na kritiek: 'Zal ik eens iets verklappen over Barça?'

Van Praag fluit Koeman terug na kritiek: 'Zal ik eens iets verklappen over Barça?'

Gepubliceerd: woensdag 12 mei 2021 om 09:17wo 12-05-2021 om 09:17

Michael van Praag heeft FC Barcelona-trainer Ronald Koeman op de vingers getikt. Die verklaarde onlangs in de nasleep van de Super League-soap dat de UEFA alleen maar aan geld denkt: volgens de onlangs bij de UEFA afgezwaaide bestuurder ligt het echter een stuk genuanceerder.

Van Praag had als Ajax-voorzitter nog dagelijks te maken met Koeman, destijds de hoofdtrainer: de twee staan op goede voet, benadrukt hij. "Maar wat ik hem nu in slecht Engels op de Spaanse televisie hoorde zeggen; dat sloeg nergens op", wordt hij geciteerd door het Algemeen Dagblad. "Hij had zich beter even in situatie kunnen verdiepen, dat zou Louis van Gaal wel hebben gedaan."

Volgens Van Praag gaat slechts 6,5 procent van alle Champions League-inkomsten naar de UEFA, die bovendien 48 miljoen euro heeft uitgetrokken voor coronatests, om voetbal op het gehele continent mogelijk te maken. "Zal ik je eens iets verklappen over Barcelona?", voegt hij daraaan toe. "Die club neemt ook deel aan Youth League, de Champions League voor jeugdteams. De UEFA betaalt dat tot de laatste cent. Maar een paar jaar geleden wilde Barcelona 5000 euro extra van de UEFA, zodat het ook een goede lunch voor de tegenstanders kon serveren."

Onvoorstelbaar, vindt Van Praag. "Die club heeft een budget van 500 of 600 miljoen, snap je het nog? Maar door opmerkingen van bekende trainers als Koeman krijgt de UEFA wel een slechte naam. Dan beginnen mensen als snel weer over UEFA-maffia, wat zeer onterecht is."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws