'FC Barcelona bereikt principe-akkoord, ook Koeman eens met toptransfer'

'FC Barcelona bereikt principe-akkoord, ook Koeman eens met toptransfer'

13-05-2021 13:03 Laatste update: 13:26
54

Sergio Agüero lijkt hard op weg naar FC Barcelona. Volgens Diario SPORT heeft de Catalaanse grootmacht een principe-akkoord bereikt met de transfervrije Argentijn.

Agúero heeft een aflopend contract bij Manchester City en is vrij om te praten met andere clubs. Alles wijst erop dat Barcelona de transferslag gaat winnen: de 32-jarige topspits en zijn zaakwaarnemer hebben groen licht gegeven voor een transfer, meldt SPORT.

In Camp Nou ligt een tweejarig contract klaar voor Agüero, die de laatste tien jaar voor Man City speelde. Hij heeft naar verluidt zijn salariseisen verlaagd om een transfer naar Barça mogelijk te maken. Het is zijn grote droom om ook in clubverband met goede vriend Lionel Messi samen te spelen. Daarvoor is hij zelfs bereid om een rol als tweede spits te accepteren.

Barça-trainer Ronald Koeman zou ook akkoord zijn met de komst van Agüero, mits de deur voor Memphis Depay niet wordt dichtgegooid. Koeman wil Memphis, die net als Agúero transfervrij beschikbaar is, nog steeds dolgraag aan zijn selectie toevoegen.