De Jong: 'Komt een serieuze aanbieding, maar we kunnen niet tegen andere clubs op'

De Jong: 'Komt een serieuze aanbieding, maar we kunnen niet tegen andere clubs op'

Gepubliceerd: maandag 17 mei 2021 om 16:54ma 17-05-2021 om 16:54

Laatste update: maandag 17 mei 2021 om 17:13ma 17-05-2021 om 17:13

SC Cambuur-trainer Henk de Jong hoopt ook in de Eredivisie te beschikken over scherpschutter Robert Mühren, die in de twee voorbije Keuken Kampioen Divisie-seizoenen liefst 64 keer in 66 wedstrijden de trekker over heeft gehaald. De Volendammer is echter transfervrij en zijn naam is al regelmatig gevallen in het geruchtencircuit.

Cambuur huurde Mühren twee jaar op rij van Zulte-Waregem, waar hij nu uit zijn contract loopt. FC Twente zou interesse hebben en FC Utrecht-eigenaar Frans van Seumeren gaf toe dat hij gecharmeerd is van de topschutter. De Jong heeft de hoop echter niet opgegeven en wil met Mühren de Eredivisie in. "Hij hoeft ook niet bang te wezen voor zijn plaats. Dat heb ik ook gezegd tegen de andere spits die ik heb (Maarten Pouwels, red.): jongens, Robert is nummer één. Al scoort hij drie keer niet, dan blijft hij toch staan", vertelt hij in de online talkshow van Voetbal International

De Jong heeft ook al met Mühren zelf gesproken. "Je weet wat ik voor je voel, ik wil graag dat je bij me blijft en ik denk dat we ook bij elkaar passen. Ik pas goed op jou, jij ook op mij trouwens", citeert hij zichzelf. "Voor het geld moet je ergens anders wezen, dat weet ik wel. Maar als je je goed voelt, blijf dan mooi bij me. En nu is het ook wel genoeg, we hebben dertig seconden gesproken."

Mühren moet de knoop echter nog doorhakken en staat er dus goed op bij Van Seumeren. De Jong heeft het ook meegekregen. "Ja, ik heb Gonny (de vrouw van de FC Utrecht-eigenaar, red.) haar nummer, die bel ik wel even. Dat Frans dat niet moet doen, hoor", lacht hij. Cambuur zal er echter alles aan doen om de strijd om Mühren te winnen. "Wij gaan volgende week met hem zitten. Dan zal er een serieuze aanbieding uitgaan. Alleen: wij kunnen niet tegen andere clubs op hè? Het gaat ook om gevoel."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Kan Mühren de Eredivisie aan?

Ja
68%
Nee
32%
(1276 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws