'Laporta velt begin volgende week oordeel over toekomst Koeman bij Barcelona'

'Laporta velt begin volgende week oordeel over toekomst Koeman bij Barcelona'

18-05-2021 11:22 Laatste update: 12:40
51

FC Barcelona-voorzitter Joan Laporta gaat volgende week in gesprek met trainer Ronald Koeman over zijn toekomst bij de club. Daarna zal duidelijk worden of de Nederlandse oefenmeester ook volgend seizoen aan het roer zal staan bij de Catalaanse club.

Na de 1-2 nederlaag tegen Celta de Vigo, waardoor het kampioenschap definitief niet meer haalbaar is, laaide de discussie over de toekomst van Koeman bij Barcelona weer op. Diverse Spaanse media, waaronder Mundo Deportivo en SPORT melden dat voorzitter Laporta pas na de laatste competitieronde met Koeman in gesprek gaat over het seizoen. Dat betekent dat Koeman aankomende zaterdag tegen Eibar gewoon als trainer langs de kant van het veld zal staan.

Volgens Spaanse media heeft Laporta nog geen beslissing genomen over de toekomst van Koeman. De voorzitter van Barcelona twijfelt of Koeman de geschikte trainer is om de Catalaanse club weer naar een hoger niveau te gaan tillen, helemaal na de tegenvallende resultaten van de afgelopen weken. Daar staat tegenover dat Barça er aan het begin van dit seizoen, toen Koeman bij de club kwam, nog veel slechter voor stond. Bovendien wist Koeman in zijn eerste jaar direct de Spaanse beker te veroveren.

De toekomst van Koeman bij Barcelona wordt begin volgende week uitgebreid besproken. Laporta zou de ex-bondscoach van Oranje in ieder geval niet willen ontslaan vóór hij een opvolger heeft gevonden. Die fout maakte Barça in 2020, toen Ernesto Valverde op straat werd gezet. Uiteindelijk werd Quique Setién na een moeizame zoektocht als diens opvolger gepresenteerd. Het is geen geheim dat Xavi de gedroomde nieuwe trainer is, maar het is afwachten of hij deze zomer al instapt.

Zaterdag staat de laatste competitiewedstrijd tegen Eibar op het programma. Barcelona staat derde en kan niet meer stijgen op de ranglijst. Bij een eventuele verliespartij van Barça én een overwinning van Sevilla, wordt de ploeg van Koeman zelfs nog vierde.