'PEC Zwolle krijgt totaal nieuw gezicht en pikt eerste versterking op bij ADO'

'PEC Zwolle krijgt totaal nieuw gezicht en pikt eerste versterking op bij ADO'

19-05-2021 08:11
47

PEC Zwolle moet zijn spelersgroep komende zomer gaan verversen en lijkt zijn eerste aanwinst bij ADO Den Haag op te pikken. Shaquille Pinas degradeerde met ADO Den Haag, maar lijkt zelf dus wél in de Eredivisie te blijven.

De linksbenige verdediger debuteerde eind 2017 bij ADO, werd enige tijd buiten de selectie gehouden wegens contractperikelen, maar tekende in de zomer van 2018 alsnog een driejarig contract. Die verbintenis loopt binnenkort af. Pinas is na de degradatie van ADO transfervrij op te pikken: PEC is van plan om dat te gaan doen, melden RTV Oost en supportersplatform Forza PEC Zwolle.

De komst van Pinas moet de eerste stap in de metamorfose van PEC worden. De nummer dertien van het pas afgesloten Eredivisie-seizoen gaat afscheid nemen van liefst twaalf transfervrije spelers en huurlingen. Slobodan Tedic (Manchester City) en Benson Manuel (Royal Antwerp FC) komen echter in aanmerking voor nóg een jaartje op huurbasis.

De Blauwvingers hebben ook interesse in Ajax-doelman Kjell Scherpen, al zou de interesse van Premier League-club Brighton & Hove Albion roet in het eten kunnen gooien. Verder wil trainer Art Langeler graag Sipke Hulshoff aan zijn technische staf toevoegen: de huidige assistent-trainer van FC Volendam kan echter ook naar Feyenoord, meldde VoetbalPrimeur eerder deze week al.