De Gelderlander noemt vijf mogelijke Snoei-opvolgers bij De Graafschap

De Gelderlander noemt vijf mogelijke Snoei-opvolgers bij De Graafschap

20-05-2021 07:30 Laatste update: 09:12
72

De Graafschap-voorzitter Martin Mos staat achter het besluit om trainer Mike Snoei te ontslaan. Dat de trainer geen prijs heeft gepakt, wordt hem kwalijk genomen. De Graafschap maakte het ontslag woensdag officieel.

De Graafschap verprutste twee uitgelezen mogelijkheden om te promoveren naar de Eredivisie en dat kost Snoei de kop. "Dit is geen leuke beslissing, want ik had een goede relatie met Mike", zegt Mos tegen de Gelderlander.

Toch steunt Mos het besluit om afscheid te nemen van Snoei. "Het draagvlak is weggevallen. Bij de supporters, de sponsors en ook in de organisatie. Toch voelt het een beetje als scorebordjournalistiek. Als we van de wedstrijden tegen Jong Ajax en Helmond Sport er een hadden gewonnen, had Mike er nog gezeten. Hij heeft ook een enorme hoeveelheid punten gehaald. Dat is het probleem ook niet. Wel dat hij geen prijs heeft gepakt", zegt Mos.

Het speculeren over wie de nieuwe trainer van De Graafschap moet worden is in volle gang. Volgens de Gelderlander zingen er vijf namen rond in Doetinchem: Joseph Oosting (assistent Vitesse), oude bekende Darije Kalezic (MVV), Mitchell van der Gaag (Jong Ajax), Hans de Koning en Alfons Groenendijk (beide clubloos). Op social media wordt ook John Stegeman genoemd.