Utrecht verliest kort geding tegen KNVB: finale 'gewoon' op zondag in De Kuip

Utrecht verliest kort geding tegen KNVB: finale 'gewoon' op zondag in De Kuip

21-05-2021 20:00 Laatste update: 20:11
559

FC Utrecht heeft het kort geding tegen de KNVB verloren. De Domstedelingen legden zich niet neer bij de beslissing van de bond om de finale van de play-offs om een Europees ticket te verplaatsen van zaterdag naar zondag.

De rechter vond dat de KNVB gelijk had in haar redenatie: het sportieve belang weegt hier zwaarder dan de reglementen. De finale tussen Feyenoord en FC Utrecht zou eigenlijk zaterdag om 20.00 uur in De Kuip worden gespeeld. De gemeente Rotterdam verbiedt echter dat het duel op die avond wordt afgewerkt, omdat in Ahoy de finale van het Eurovisie Songfestival op het programma staat en bij beide evenementen publiek welkom is.

De KNVB besloot de wedstrijd daarom een dag te verplaatsen, naar zondag 12.15 uur. 'Het bestuur betaald voetbal is van mening dat de ingrijpende en nadelige gevolgen voor Feyenoord bij het niet-inwilligen van het verzoek tot het verzetten van de play-off-finale groter zijn dan de gevolgen voor FC Utrecht als het verzoek tot verzetten van de play-off-finale wordt ingewilligd', schreef de bond in een verklaring.

FC Utrecht was het daar niet mee eens en wees op de reglementen: 'Indien het niet mogelijk blijkt de desbetreffende wedstrijd met inachtneming van het bepaalde in dit artikel op neutraal terrein te doen spelen, dan wordt de desbetreffende thuisspelende deelnemer geacht de desbetreffende ronde te hebben verloren.' Dat zou in dit geval een reglementaire nederlaag voor Feyenoord betekenen.

Het zit de Domstedelingen onder meer dwars dat er vorig jaar na het afbreken van de competities vanwege corona niet van de reglementen werd afgestapt. Utrecht greep als nummer zes van de Eredivisie – met een duel minder gespeeld – en bekerfinalist overal naast. Uitgerekend Feyenoord kreeg het Europa League-ticket.