Ajax-transfer is aanstaande: 'Eén plus één maakt dan wel twee ja'

Ajax-transfer is aanstaande: 'Eén plus één maakt dan wel twee ja'

20-05-2021 19:38
82

Jay Gorter bevestigt dat hij voor een transfer naar Ajax staat. De Nederlandse kampioen is nog wel in onderhandeling met Go Ahead Eagles.

Gorter is hard op weg naar Ajax. "Dat zit nog tussen de clubs", zegt hij tegen ESPN over de aanstaande transfer. De Telegraaf schreef maandag dat de twintigjarige doelman was betrapt tijdens een bezoek aan Amsterdam, waar hij een onderhoud had met coach Erik ten Hag. "Dat klopt. Wat in de media stond is waar. Dat is in verder verloop nu."

Wedden

Meer odds

Gorter speelde al in de jeugd van Ajax en ziet het zitten om terug te keren bij de club. "Het is wel waar ik vandaan kom. Ik kom uit Amsterdam en mijn familie is daar nog steeds woonachtig. Eén plus één maakt dan wel twee ja", vertelt Gorter, die het niet erg vindt om eerst ervaring op te doen bij Jong Ajax in de Keuken Kampioen Divisie. "Ik heb in het begin van het seizoen gezegd dat ik wel open sta voor een verleng plan. Dus niet alleen op de korte termijn kijken, maar ook op de lange termijn. Ik denk dat er meerdere wegen naar Rome leiden en mijn carrière laat wel zien dat dat zo is."

Volgens De Telegraaf heeft Ajax een half miljoen euro geboden. De Stentor repte van een vraagprijs van Go Ahead van 750.000 euro. Gorter werd donderdag uitgeroepen tot beste doelman van de Keuken Kampioen Divisie. Hij hield liefst 25 keer de nul, een competitierecord.