'Bayern München beantwoordt flirt van Wijnaldum: gesprekken geopend'

'Bayern München beantwoordt flirt van Wijnaldum: gesprekken geopend'

21-05-2021 08:21
110

Bayern München maakt werk van de komst van Georginio Wijnaldum. De Bundesliga-kampioen heeft contact opgenomen met het management van de dertigjarige Oranje-international, die transfervrij kan vertrekken bij Liverpool. Dat meldt Sport1.

Humphry Nijman, de zaakwaarnemer van Wijnaldum, zette de deur eerder deze maand wagenwijd open voor Der Rekordmeister. Die flirt lijkt nu te worden beantwoord. Volgens de Duitse sportzender toont Bayern interesse in de middenvelder. De gesprekken tussen beide partijen zouden voorspoedig verlopen en een deal behoort tot de mogelijkheden. 

Bayern ziet Wijnaldum als een interessante optie vanwege zijn aflopende contract bij Liverpool. De Duitse topclub kan bovendien wel een extra middenvelder gebruiken nu Javi Martínez vertrekt en ook Corentin Tolisso weg mag. Daardoor blijven Joshua Kimmich en Leon Goretzka over, met Marc Roca en Tanguy Nianzou als alternatieven. Die laatste twee hebben echter nog weinig indruk gemaakt in de Allianz Arena.

Wijnaldum speelt sinds de zomer van 2016 voor Liverpool, waarmee hij in 2019 de Champions League won en in 2020 beslag legde op de Premier League-titel. De 73-voudig international wordt ook al enige tijd in verband gebracht met FC Barcelona.