Feyenoord verslaat FC Utrecht bij afscheid Advocaat en wint play-offs

Feyenoord verslaat FC Utrecht bij afscheid Advocaat en wint play-offs

23-05-2021 14:10 Laatste update: 14:12
399

Feyenoord heeft beslag gelegd op het laatste Europese ticket in de Eredivisie. De ploeg van de afzwaaiende Dick Advocaat won in de finale van de play-offs met 2-0 van FC Utrecht.

De spanning speelde beide teams in de openingsfase parten, maar Feyenoord was de bovenliggende partij. Een individuele actie van Luis Sinisterra brak de wedstrijd uiteindelijk open. De Colombiaan dribbelde vanaf links naar binnen, kapte twee verdedigers van FC Utrecht uit en haalde met links hard uit: 1-0. Advocaat zag het in zijn laatste wedstrijd als clubtrainer ontroerd aan. 

Minder gelukkig zal de Kleine Generaal zijn geweest met een snoeiharde tackle van Leroy Fer. De routinier schoffelde Sander van de Streek onderuit, maar kwam er wonder boven wonder met een gele kaart vanaf, omdat ook de VAR niet ingreep. De Domstedelingen oogden apatisch voor rust, maar invaller Mimoun Mahi leek in de tweede helft voor vuur te willen zorgen. Ook de aanvaller ontsnapte aan een kaart na een stevige charge.

Toch hield Feyenoord aanvankelijk de overhand. De Rotterdammers wisten de tweede goal echter niet te maken, waarna ook Utrecht steeds meer uit zijn schulp kroop. Coach René Hake bracht Adrian Dalmau en Bart Ramselaar, terwijl bij Feyenoord Fer werd vervangen voor Achraf El Bouchataoui, nadat hij bijna zijn tweede gele kaart had gekregen. Na 65 minuten volgde de beste kans voor Utrecht. Gyrano Kerk leek de bal van dichtbij voor het inschieten te hebben, maar Justin Bijlow redde prachtig.

Het bleef spannend in de slotfase. Zo schoot Dalmau voorlangs, nadat Marcos Senesi de bal had verspeeld aan Simon Gustafson. Ook claimden de Domstedelingen tevergeefs een strafschop na een overtreding van Tyrell Malacia. Feyenoord was beduidend minder dominant dan in het eerste uur, maar trok de zege - opgezweept door Het Legioen - wel over de streep. Invaller Bryan Linssen zorgde kort voor tijd voor de beslissing: 2-0.

Het vuurwerk buiten het stadion kon daarna ontstoken worden. Feyenoord stroomt komende zomer in de tweede voorronde van de Conference League in. Advocaat neemt daarmee in stijl afscheid van de club. Hij stopt na 41 jaar als clubtrainer.