'Ontwikkeling in Koeman-zaak: geen ontslag, kans op tweede Barça-seizoen aanwezig'

'Ontwikkeling in Koeman-zaak: geen ontslag, kans op tweede Barça-seizoen aanwezig'

25-05-2021 20:40 Laatste update: 21:00
128

Ronald Koeman is dinsdagavond niet ontslagen als trainer van FC Barcelona. Na een gesprek van zo'n dertig minuten met president Joan Laporta heeft Koeman Camp Nou inmiddels weer verlaten. Er wordt spoedig een nieuw gesprek met Laporta ingepland.

Dat meldt Edwin Winkels, correspondent van de NOS en het Algemeen Dagblad. Verwacht wordt dat Koeman ook volgend seizoen voor de groep staat bij de Spaanse grootmacht. Na het mislopen van de Primera División-titel werden er vraagtekens gezet bij de toekomst van de Nederlander in Camp Nou. Hij lijkt echter het vertrouwen te krijgen van Laporta: een kans op een tweede seizoen is groot.

Ook in de Spaanse media wordt gemeld dat Koeman volgend seizoen waarschijnlijk 'gewoon' voor de groep staat. Hiermee lijken ook de deals met Memphis Depay en Georginio Wijnaldum in een stroomversnelling te komen. De twee Nederlanders worden op voorspraak van Koeman gehaald en komen Barcelona naar verluidt transfervrij versterken.

Binnenkort wordt er een tweede gesprek tussen Koeman en Laporta ingepland. Wanneer dat gaat zijn, is nog niet bekend. Er wordt verwacht dat het tijdens dat gesprek vooral zal gaan over de invulling van de selectie voor komend seizoen.