Beenhakker snoeihard: 'Hoe durft Laporta Koeman zo schandalig te behandelen?'

Beenhakker snoeihard: 'Hoe durft Laporta Koeman zo schandalig te behandelen?'

28-05-2021 21:05
68

Leo Beenhakker heeft geen goed woord over voor de behandeling die Ronald Koeman ten deel valt bij FC Barcelona. Voorzitter Joan Laporta verklaarde dat de coach na een angstaanval in het ziekenhuis was beland, maar dat bleek grote onzin.

"Hoe durft een president van één van de grootste clubs ter wereld zijn trainer en een icoon, want dat is Ronald Koeman bij Barcelona, zo schandalig te behandelen?", briest Beenhakker in gesprek met De Telegraaf. "En hoe durf je zo de privacy te schenden door te roepen dat Ronald in het ziekenhuis is opgenomen terwijl er niets aan de hand is?"

Beenhakker maakte als trainer van Real Madrid ook het nodige mee, maar wat Koeman ten deel valt gaat alle perken ten buiten, vindt hij. Laporta lijkt af te willen van de Nederlander, terwijl zijn directie wel met hem door willen. "De hele structuur van Spaanse clubs, dus ook die van Real en Barça, is dat de president bepaalt. Het is alleen een grof schandaal hoe het er nu aan toegaat."

Don Leo ziet dat ook het aanzien van Koeman ondermijnd wordt richting de spelers. "Als Ronald mag blijven en hij stapt bij de eerste training het veld op, denken die gasten: daar is onze trainer, die mocht nog even blijven… Het is totaal respectloos. We praten hier niet over de eerste de beste, maar over een icoon van de club Barcelona, een man die in de historie daar grootse prestaties heeft geleverd. Hij heeft ze de Europa Cup I bezorgd."