'ADO in brand: aandeelhouder wist wél van Jol-plannen en hield informatie achter'

'ADO in brand: aandeelhouder wist wél van Jol-plannen en hield informatie achter'

30-05-2021 23:29
69

ADO Den Haag staat in brand, als gevolg van de overnameperikelen. Martin Jol wil de club overnemen, maar een aantal stromingen binnen ADO ziet dat niet zitten: Harm de Boer, voorzitter van de invloedrijke aandeelhouder HFC, vervult een cruciale rol, blijkt uit uitgelekt WhatsApp- en e-mailverkeer.

Toen het nieuws over de overnameplannen van Jol in de media kwam, reageerde ADO verrast. Volgens Omroep West, dat een uitgelekte interne e-mail van HFC in handen heeft, was men echter wel degelijk op de hoogte van de plannen van Jol, die nota bene lid van HFC is. Jol heeft bovendien begin mei al contact gehad met clubcommissaris Frans van Steenis, blijkt uit de uitgelekte WhatsApp-conversatie. De Boer wordt nu beschuldigd van het achterhouden van informatie en het blokkeren van de plannen van Jol.

Wedden

Meer odds

Nadat de gesprekken tussen Jol en de Chinese grootaandeelhouder United Vansen op waren gestart, kwamen de invloedrijke Nederlandse aandeelhouders met ICT-miljonair Ad Nederlof op de proppen. ADO heeft inmiddels bevestigd dat de gesprekken gaande zijn.

De hekkensluiter van het vorige Eredivisie-seizoen heeft ook tegenover Omroep West gereageerd op het nieuws rondom Jol: deze werd op 18 mei uitgenodigd voor een gesprek, klinkt het. 'Martin Jol heeft aangegeven dat hij na beraad met zijn adviseurs het verzoek zou laten bezinken. Daarop is de directie verder gegaan met gesprekken met de overgebleven kandidaten die zich met plannen bij hen gemeld hadden. Op dit moment – zondag 30 mei 2021 – heeft Martin Jol noch rechtstreeks, noch via UVS de directie van ADO Den Haag of de herstructureringsdeskundige laten weten wat zijn plannen zijn.'