Groep van 30 Feyenoord-fans 'intimideert' voorstanders van Feyenoord City

5 juni 2021 om 20:15

Een groep van dertig Feyenoord-fans heeft zaterdag voorstanders van Feyenoord City lastiggevallen. Zeker twee mensen kregen thuis bezoek van de Rotterdamse supporters, die hun afkeer lieten blijven over de bouw van een nieuw stadion. Dat meldt het Algemeen Dagblad.

De fans werden door de politie verwijderd, toen ze zich ophielden voor het huis van Ard Buijsen. De Rotterdamse architect staat bekend als voorstander van een nieuwe Kuip. De in het zwart geklede supporters, waarvan sommigen bekend staan als hooligan, belden bij hem aan, bonsden tegen het raam en slingerden verwensingen naar zijn hoofd, zo laat Buijsen weten aan de krant. Ook werden stickers op zijn huis geplakt: 'Meer clubliefde dan bouwliefde?'

Buijsen wil zich niet laten intimideren. "Ik vind dit vooral vervelend voor mijn familie, want het is behoorlijk schrikken. Natuurlijk is het schandalig dat dit gebeurt. Maar dit sterkt mij alleen maar in mijn overtuiging dat een nieuw stadion het beste is voor Feyenoord. Deze mening zal ik blijven verkondigden." Tegenover RTV Rijnmond stelt hij dat 'bedreigingen en intimidaties schering en inslag zijn'. Dat geldt voor 'heel veel' mensen binnen Feyenoord en Feyenoord City.

Een paar weken geleden demonstreerden fans al bij het bedrijf van Alexander van der Lely, een vooraanstaande investeerder in het nieuwe stadion. Toen hadden ze een spandoek met de tekst: 'Alexander van der Lely wij vergeten nooit'.

De clubleiding van Feyenoord benadrukte zaterdag via een paginagrote advertentie in de Rotterdamse editie van het AD nogmaals een nieuw stadion te willen. 'Goed voor Feyenoord, goed voor Rotterdam. Wij gaan ervoor.' In de Rotterdamse politiek zijn desondanks nog twijfels.