'Wijnaldum heeft Barça officieel afgezegd voor duizelingwekkend salaris bij PSG'

7 juni om 06:52

Georginio Wijnaldum gaat naar Paris Saint-Germain. Dat melden maandagochtend ook De Telegraaf en het Algemeen Dagblad. De aanvoerder van Oranje verkiest de vorstelijke aanbieding uit Frankrijk boven die van FC Barcelona.

PSG overrompelde Barcelona afgelopen weekend in de strijd om Wijnaldum, wiens Liverpool-contract over ruim drie weken afloopt. De Catalaanse grootmacht dacht de middenvelder binnen te hebben: er was een mondeling akkoord, zaakwaarnemer Humprey Neymar en jurist Jan Kabalt brachten een bezoek aan Camp Nou en niets leek een hereniging met trainer Ronald Koeman meer in de weg te staan.

Tot PSG tussenbeide kwam. Mauricio Pochettino zag zijn kans schoon om vijf jaar na dato, toen zijn toenmalige club Tottenham Hotspur werd afgetroefd door Liverpool, een samenwerking met Wijnaldum op poten te zetten. Daarbij gesteund door de miljoenen van PSG uit Qatar: Wijnaldum krijgt een topaanbieding tot de zomer van 2024 met een gigantisch jaarsalaris van naar verluidt tien miljoen euro.

Wijnaldum moet nog tekenen bij PSG, maar de 75-voudig international heeft Barcelona in de nacht van zaterdag op zondag al officieel afgezegd. De druiven zijn zuur voor Koeman, die de middenvelder wilde koppelen aan zijn andere doelwit Memphis Depay. De Telegraaf stelt dat Wijnaldum van Barça had kunnen zijn als de club meer vaart achter de transfer had gezet.