Telegraaf heeft extra details: 'Van de Beek gebruikte al wekenlang pijnstillers'

Telegraaf heeft extra details: 'Van de Beek gebruikte al wekenlang pijnstillers'

Gepubliceerd: dinsdag 8 juni 2021 om 13:45di 08-06-2021 om 13:45

De Telegraaf heeft extra details gegeven over het wegvallen van Donny van de Beek, vijf dagen voor de eerste EK-wedstrijd van het Nederlands elftal. De middenvelder van Manchester United moet het eindtoernooi vanwege een blessure aan zich voorbij laten gaan, werd dinsdagochtend duidelijk.

De KNVB kon vanwege privacyredenen niet dieper ingaan op de kwestie en liet in het midden waar Van de Beek precies last van had. Volgens De Telegraaf kampt hij echter met liesklachten en gebruikt hij al wekenlang pijnstillers. Bondsarts Edwin Goedhart vreesde dat de blessure alleen maar zou verergeren als Van de Beek naar het EK zou gaan. Hij heeft in overleg met de speler besloten om het toernooi te laten schieten.

De in Nijkerkerveen geboren middenvelder zat zondag al op de tribune tijdens het afsluitende oefenduel met Georgië. Van de Beek zou – net als de meerderheid van de Oranje-selectie – zijn eerste eindtoernooi tegemoet gaan, maar moet wellicht nog één jaar en een paar maanden wachten: in het najaar van 2022 gaat namelijk het WK in Qatar van start.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Hoe ver gaat Oranje komen op het EK?

Groepsfase
33%
Achtste finale
38%
Kwartfinale
16%
Halve finale
5%
Finale
2%
Oranje wint het EK
7%
(14966 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws