Gemeente schrapt Feyenoord City-inspraakavond: 'Niet iedereen voelt zich vrij'

Gemeente schrapt Feyenoord City-inspraakavond: 'Niet iedereen voelt zich vrij'

Gepubliceerd: dinsdag 8 juni 2021 om 18:48di 08-06-2021 om 18:48

De gemeente Rotterdam heeft een streep gezet door de inspraakavond over de Feyenoord City-plannen. De discussie over het nieuw te bouwen Feyenoord-stadion werd overschaduwd door de manier waarop voorstanders van het project geïntimideerd werden.

Architect Ard Buijsen kreeg thuis 'bezoek' van een aantal tegenstanders, die ook langss de privéadressen van huisjurist Joris van Benthem en algemeen directeur Mark Koevermans zouden zijn gegaan. Mede hierdoor durfden een aantal voorstanders van de Feyenoord City-plannen zich niet openlijk uit te laten. 'Op het stadhuis voelt niet iedere betrokkene zich vrij om zich uit te spreken over besluitvorming over Feyenoord City', bevestigt de gemeente Rotterdam in een verklaring, geciteerd door RTV Rijnmond.

Burgemeester Ahmed Aboutaleb heeft de inspraakavond daardoor van de agenda gehaald. "In de afgelopen weken zijn er, in aanloop naar het proces van Feyenoord City, verschillende betrokkenen bedreigd en geïntimideerd", verklaart hij. "Dat is ontoelaatbaar."

De plannen voor een nieuw te bouwen Feyenoord-stadion spelen al ruim tien jaar, maar stuiten op weerstand bij een deel van de achterban. De club hoopt structureel meer geld te genereren in het nieuwe onderkomen, dat het in 2025 hoopt te betrekken. Een akkoord is er echter nog altijd niet.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Wat is de beste optie voor Feyenoord?

In De Kuip blijven
37%
Een nieuw stadion realiseren
63%
(523 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws