'Voorstanders Feyenoord City zien af van gesprekken met gemeenteraad door onrust'

8 juni om 10:15
Laatste update: 8 juni om 10:27

De gemeenteraad van Rotterdam krijgt deze week input van meerdere sprekers over de Feyenoord City-plannen. Vrijwel alleen maar tegenstanders zullen echter aan het woord komen: meerdere voorstanders zien af van inspraak vanwege de groeiende onrust rondom het project.

Dat meldt het Algemeen Dagblad dinsdag. Deze zomer moet de gemeenteraad de knoop doorhakken over een mogelijke investering van veertig miljoen euro in het nieuwe stadion. Veel fracties zullen hun standpunt echter later pas bepalen.

De raadsleden worden deze week voorzien van input. Zo gaat men dinsdagavond om de tafel met directies van Feyenoord en Stadion Feijenoord. In de resterende dagen van de week zullen rond de 65 insprekers hun mening geven over Feyenoord City. Dat zullen echter vooral tegenstanders zijn: de griffie beweert dat meerdere voorstanders tóch niet willen spreken met de raadsleden, door de onrust die rondom het project heerst.

Recent kwam naar buiten dat dertig Feyenoord-fans voorstanders van Feyenoord City lastigvielen. De supporters gingen op bezoek bij twee andere mensen en lieten daarbij hun afkeer blijken over de bouw van het nieuwe stadion.