'Klap dreigt voor Feyenoord City: belangrijke geldschieters overwegen af te haken'

9 juni om 16:26

De intimidaties door Feyenoord-fans die tegen de komst van een nieuw stadion zijn, krijgen mogelijk een flink staartje. Volgens het Algemeen Dagblad overwegen belangrijke financiers hun steun in te trekken, en enkelen zijn inmiddels al afgehaakt.

De geldschieters 'zijn bang dat steun aan de plannen hun veiligheid en die van hun familie en bedrijf in gevaar brengt', schrijft de krant. Ze willen alleen doorgaan als de overheid op korte termijn hard ingrijpt tegen de supporters, die onder meer voorstanders thuis opzochten.

"Dit is crimineel gedrag", zegt een betrokkene. "En zo moet het ook worden aangepakt. Dit moet stoppen, dat hebben we ook tegen Aboutaleb gezegd. Anders gaat onze investering niet door. Als er goed preventief wordt opgetreden, dan is het misschien nog te redden."

Enkele tientallen vermogende Feyenoord-fans zijn verenigd in Vrienden aan de maas. Zij willen – net als de gemeente – veertig miljoen euro in de nieuwe Kuip steken. Die investering staat nu dus serieus op de tocht. "Als gemaskerde mannen voor je deur staan te schreeuwen, dan denken mensen: heb ik hier nog wel zin in? Dan is het family first, niet Feyenoord first. Hoeveel we ook van de club houden. Afgelopen zaterdag is er echt iets veranderd."

De investeerders denken dat de intimidaties ook schadelijk kunnen zijn voor de zoektocht van Feyenoord naar een externe financier. De Rotterdamse club voert al enige tijd gesprekken met geïnteresseerde partijen. "De kans dat dit lukt, wordt hierdoor natuurlijk niet groter."