Schöne 'net zo fit als in Ajax-tijd': 'Vier weken vrij, na 12 jaar ook 'ns lekker'

9 juni om 19:15

Lasse Schöne bezegelde woensdag zijn terugkeer in De Goffert: de Deen mag zich na negen jaar weer speler van NEC noemen. De Nijmeegse Eredivisie-promovendus heeft grote plannen en Schöne maakt hier graag deel van uit.

Vlak voordat NEC het beslissende promotieduel met NAC Breda won, werd al bekend dat de gefortuneerde supporter in de club zou stappen. Schöne heeft het ook meegekregen. "Ik heb met Boekhoorn goede gesprekken gehad. Hij wil inderdaad echt omhoog", wordt hij geciteerd door Omroep Gelderland. "Het is interessant wat hier allemaal gaande is. Dit project is spannend."

NEC wil volgens technisch directeur Ted van Leeuwen 'zo snel mogelijk richting de subtop'. Ook Schöne barst nog altijd van de ambitie, hoewel hij net zijn 35ste verjaardag heeft gevierd. "Ik heb bij Heerenveen het afgelopen half jaar heel veel gespeeld", vertelt hij. "Maar nu voel ik me goed en helemaal fit. Ja, bijna net zo fit als in mijn periode bij Ajax."

Schöne had zelfs stiekem gehoopt op een EK-deelname met Denemarken. Hij is er echter niet in geslaagd om zich in Heerenveen in de kijker te spelen. "Misschien heb ik te veel hoop gehad. Het is niet anders. Je moet het van je afschudden en weer door. Nu heb ik vier weken vakantie. Dat is na twaalf jaar ook wel eens lekker."