Tannane voegt daad bij het woord en wordt door Turkse media gespot in Istanbul

9 juni om 19:31

Vitesse-smaakmaker Oussama Tannane lijkt aan de vooravond van een transfer te staan. De aanvallende middenvelder heeft woensdagmiddag het vliegtuig gepakt en is vervolgens gespot in Istanbul.

Dat Tannane openstaat voor een transfer, is geen geheim. De auteur van acht Vitesse-goals en twaalf assists verklaarde nog vóór de laatste speelronde van het Eredivisie-seizoen dat hij zijn vertrekwens met directeur Johannes Spors had gedeeld. Istanbul wordt mogelijk zijn nieuwe werkomgeving. Volgens verschillende Turkse media staat hij in de belangstelling van Fenerbahçe, de nummer drie van het vorige Süper Lig-seizoen, maar Tannane houdt in gesprek met Halk TV de boot af.

De oud-speler van sc Heerenveen, Heracles Almelo, Saint-Étienne, Las Palmas en FC Utrecht bloeide vorig seizoen op bij Vitesse. Desondanks voelt hij zich vaak miskend in Nederland, gaf hij al eens toe. "Ja, dat zeg ik gewoon eerlijk. Ik vind het gewoon heel jammer dat dit niet wordt gezien, hoe ik ben veranderd. En hoe ik op het veld ben", liet hij weten nadat hij met Vitesse de finale van de KNVB Beker had gehaald.