Wijnaldum mengt zich in Oranje-discussie: 'Maar dat kwam ook door Frenkie'

9 juni om 21:15
Laatste update: 9 juni om 21:21

Georginio Wijnaldum maakt er geen geheim van dat zijn voorkeur uitgaat naar 4-3-3 bij het Nederlands elftal. In dat systeem komt de dertigjarige middenvelder voor zijn gevoel beter uit de verf dan in een 5-3-2.

Wijnaldum wijst in gesprek met Voetbal International naar de opmars die Oranje onder Ronald Koeman inzette in een 4-3-3. "Kijk, mijn hart ligt gewoon bij 4-3-3 met mij in een aanvallende rol", zegt de 75-voudig international. "Zo hebben we onder Koeman een goede tijd gehad, al vind ik nog steeds dat dit ook kwam door Frenkie de Jong."

Wedden

Meer odds
  • logo

    Nederland

  • logo

    Frankrijk

"Vanaf het moment dat hij ging spelen, hoefden we ons niet meer druk te maken om de opbouw en konden wij als middenvelders ons concentreren op aanvallen", vervolgt Wijnaldum over de FC Barcelona-spelmaker. "En als het misging, regelden Matthijs de Ligt en Virgil van Dijk achterin en Marten de Roon op het middenveld het wel."

Of het dan slim is om kort voor een EK over te stappen op 5-3-2, laat Wijnaldum in het midden. "Ik heb niks tegen 3-5-2 of 5-3-2. Dan ligt er ook wel ruimte voor me, alleen kost het veel kracht er steeds te kómen. Je mist namelijk een extra aanvaller, een middenvelder zal dat moeten gaan worden dan. Maar het gaat niet om mij, wel om wat nodig is voor een resultaat."