Engelse media: Ajax en Onana krijgen zéér spoedig uitkomst beroep te horen

10 juni om 13:50

Mogelijk weten Andre Onana en Ajax op korte termijn waar ze aan toe zijn: volgens Engelse media doet het internationaal sporttribunaal CAS donderdag of vrijdag uitspraak in de dopingzaak.

Onana deed vorige week woensdag zijn verhaal in een online zitting tegenover drie CAS-arbiters. De doelman uit Kameroen kreeg begin februari een dopingschorsing van twaalf maanden aan zijn broek, nadat hij in oktober 2020 was betrapt op furosemide, een stof die doping kan maskeren en volgens hem in de plaspillen van zijn vrouw zat.

Onana, Ajax en zijn advocaten zetten in op het kwijtschelden of inkorten van de straf. Het standpunt van de UEFA bleef onveranderd: de Europese voetbalbond wil dat het CAS zich achter de schorsing van twaalf maanden schaart. In die periode mag Onana aan geen enkele sportactiviteit deelnemen en moet hij zelf trainen.

De NOS meldde vorige week dat de transfer van Onana naar Arsenal vrij snel na de uitkomst van het beroep zal worden afgerond. Als de straf wordt ingekort, dan zou Ajax een bedrag van zes tot negen miljoen euro tegemoet kunnen zien. Mocht de straf blijven staan, dan daalt de transfersom naar verluidt tot twee miljoen euro.