Vink onder de indruk van imposante Oranje-verschijning: 'Komt een gevaarte aan...'

Vink onder de indruk van imposante Oranje-verschijning: 'Komt een gevaarte aan...'

Gepubliceerd: maandag 14 juni 2021 om 07:35ma 14-06-2021 om 07:35

Marciano Vink genoot met volle teugen van het optreden van matchwinner Denzel Dumfries tegen het Nederlands elftal. De analist van ESPN leeft mee met de tegenstanders van de wingback van het Nederlands elftal.

Vink ziet dat de PSV-captain de kritiek heeft doen verstommen met zijn sterke EK-start. "Er waren nog wel wat vragen bij Dumfries", zegt hij bij Voetbalpraat van ESPN. "Zijn voorzet was niet goed genoeg, hij moest er komen en er niet staan. Heel Nederland had een mening over hem. En wij ook. Maar hij heeft de handschoen opgepakt. Hij heeft écht laten zien hoe een wingback moet spelen."

"Hij was in de zestien en was gevaarlijk. Hij miste nog wel een aantal behoorlijke kansen, maar hij bleef gaan. Tot de laatste minuut. Ik heb genoten van Dumfries", vervolgt Vink. "Die kop alleen al: daar zit zoveel passie en woede in. Eigenlijk zit daar alles in. Het lijkt mij ook best wel heel frustrerend als hij zo op je afkomt denderen. Dan komt er een gevaarte aan..."

Waar Dumfries indruk maakt, komt Owen Wijndal nog niet uit de verf. De AZ'er verloor zijn basisplaats zelfs aan Patrick van Aanholt, maar mocht nog wel invallen. "Een beetje onwennig", beoordeelt Vink zijn optreden. "Ze speelden hem een paar keer best wel goed vrij met een crosspass. Eén keer zocht hij zijn tegenstander op, maar het geloof zat er niet in. Hij heeft iemand nodig voor hem die naar binnen gaat, zodat hij erover heen kan."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws