Breaking news

Ihattaren 'komt afspraken niet na' en is uit selectie PSV gezet

Van Aanholt niet verrast na basisplek tegen Oekraïne: 'Bleef toen bij basis staan'

Van Aanholt niet verrast na basisplek tegen Oekraïne: 'Bleef toen bij basis staan'

Gepubliceerd: maandag 14 juni 2021 om 19:15ma 14-06-2021 om 19:15

Patrick van Aanholt was niet verrast door zijn basisplaats tegen Oekraïne. De zestienvoudig international kreeg zondag in het eerste EK-duel van Oranje het vertrouwen van Frank de Boer, terwijl Owen Wijndal in de voorbereiding nog de vaste linkerwingback was.

"Tijdens de trainingen voor deze wedstrijd wisselden Owen en ik elkaar veel af op die plek", vertelt Van Aanholt in gesprek met Voetbal International. "Maar tijdens de elf tegen elf, op vrijdag, bleef ik bij de basiself staan. En een dag later bij de standaardsituaties was ik ook ingedeeld bij de jongens die gingen spelen. Pas zondagochtend kwam de bevestiging, zag ik mijn naam staan in de opstelling. Een verrassing was het niet, genieten is het wel."

Van Aanholt moest wel even wennen, toen hij tegen Oekraïne op het veld stond. "Ik heb de laatste wedstrijden bij mijn club (Crystal Palace, red.) niet gespeeld, maar voel me desondanks wel fit en ready", stelt hij. "Ik heb me goed kunnen laten zien tijdens trainingen en invalbeurten en die hebben geleid tot mijn kans. Het blijft altijd de keus van de trainer, dus ik kan niet zeggen of ik erin blijf staan. Maar aan mij zal het niet liggen."

Tegen Oekraïne deed Van Aanholt in totaal 64 minuten mee. Daarna werd hij door bondscoach De Boer naar de kant gehaald. Concurrent Owen Wijndal kwam toen voor Van Aanholt in de plaats.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws