Daley Blind besprak drie opties met vader Danny op wedstrijddag Oranje: 'Knap'

Daley Blind besprak drie opties met vader Danny op wedstrijddag Oranje: 'Knap'

Gepubliceerd: maandag 14 juni 2021 om 10:40ma 14-06-2021 om 10:40

Laatste update: maandag 14 juni 2021 om 11:16ma 14-06-2021 om 11:16

Daley Blind heeft het in de uren tussen de hartstilstand van Christian Eriksen en de aftrap van Nederland - Oekraïne zwaar gehad. De verdediger overwoog niet mee te doen aan het eerste groepsduel en belde op de wedstrijddag meerdere keren met vader Danny Blind.

Blind ging in tranen van het veld en bevestigde na afloop bij de NOS dat hij een 'mentale horde' moest overwinnen om te spelen. Zaterdagavond zag hij live op televisie hoe Eriksen in elkaar zakte. "Dat heeft zoveel impact. Voor mij waren het herkenbare dingen. Dat maakte het zo heftig", zei hij in het indrukwekkende interview.

"Er zit natuurlijk heel veel emotie bij Daley", verklaart Blind senior in de live-uitzending van Voetbal International. De verdediger van Ajax en Oranje heeft ook hartproblemen. Eind 2019 ging hij tijdens de Champions League-wedstrijd tegen Valencia naar de grond. Hij bleek destijds te kampen met een ontsteking aan een hartspier en speelt sindsdien met een defibrillator.

"Voor zijn gevoel kwam alles weer langs, zijn eigen problematiek", vervolgt Blind over het moment van Eriksen en de reactie van zijn zoon. "Daley kent Christian ook heel goed, het zijn vrienden. Op de dag van de wedstrijd hebben we drie keer gebeld en hebben we een aantal opties besproken. Uiteindelijk moest hij zijn gevoel laten spreken en ook met andere mensen, professionals, praten." Volgens Blind waren er drie opties: "Ik sla de wedstrijd over en parkeer het even, ik houd er helemaal mee op of je zegt: ik ga ervoor."

Uiteindelijk besloot Blind om te spelen. "Dat is knap, want hij heeft niet altijd de juiste focus gehad. Ik weet nog goed: in augustus (oefenduel met Hertha BSC, red.) had hij weer een moment met zijn hart en pas op 11 december, Liverpool-uit in de Champions League, zei hij: Pap, dit is de eerste keer dat ik er niet aan gedacht heb tijdens de wedstrijd."

"Als je een foute bal geeft of een duel verliest, denk je meteen: ligt het aan mijn fysiek?", verklaart Blind. "Dan heb je de focus al niet meer, dus het is supermoelijk om steeds je concentratie vast te houden. Ik vind dat hij het heel knap heeft gedaan."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws