Danny Makkelie maakt indruk: 'Ideale kandidaat voor EK-finale'

Danny Makkelie maakt indruk: 'Ideale kandidaat voor EK-finale'

Gepubliceerd: woensdag 16 juni 2021 om 16:06wo 16-06-2021 om 16:06

Oud-scheidsrechters Dick van Egmond en Dick Jol zien dit EK een glansrol weggelegd voor Danny Makkelie. Volgens hen is de Nederlandse scheidsrechter dé uitgelezen persoon voor de EK-finale, mocht Nederland niet ver reiken in het toernooi.

Volgens Van Egmond, tegenwoordiger scheidsrechtersbaas bij de KNVB, is Makkelie de baas op het veld. "Danny is altijd een arbiter geweest met leiderschapskwaliteiten", laat hij weten aan het Algemeen Dagblad. "Door zijn opgedane ervaring en senioriteit is hij nóg completer geworden."

Tijdens de Champions League-wedstrijd Paris Saint-Germain - Basaksehir in december vorig jaar kwam bovendien zijn inlevingsvermogen treffend tot uiting. Nadat de wedstrijd een dag eerder werd gestaakt wegens vermeend racisme, knielde Makkelie met de spelers mee in de middencirkel om een statement te maken tegen racisme. "Danny weet wat er speelt en voelt voetballers goed aan. Hij staat als het ware tussen de jongens in", aldus Van Egmond.

De scheidsrechtersbaas is 'vanzelfsprekend trots' dat Nederland met twee arbiters vertegenwoordigd is op het EK: ook Björn Kuipers is actief op het toernooi. Jol denkt zelfs dat Makkelie tot het einde van het toernooi in actie zal komen, mits het Nederlands elftal niet ver komt. "Als ik het voor het zeggen zou hebben bij de UEFA, zou hij voor mij de ideale kandidaat zijn om de EK-finale te fluiten."

Makkelie is woensdag beginnen aan zijn tweede wedstrijd op de eindronde. Afgelopen vrijdag was hij de leidsman tijdens de openingswedstrijd tussen Italië en Turkije, woensdag fluit hij Finland - Rusland in Sint Petersburg. Kuipers maakt donderdag voor het eerst dit eindtoernooi zijn opwachting. Hij is de scheidsrechter van het andere duel in Groep B: Denemarken - België.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: EK 2020

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws