De Vrij 'best bewaarde geheim' van Oranje: 'Koeman had het niet meer zo op hem'

De Vrij 'best bewaarde geheim' van Oranje: 'Koeman had het niet meer zo op hem'

Gepubliceerd: donderdag 17 juni 2021 om 09:05do 17-06-2021 om 09:05

Stefan de Vrij heeft zich bij Internazionale opgewerkt tot beste verdediger van de Serie A en leidt tijdens het EK de Oranje-defensie, maar is lange tijd 'het best bewaarde geheim' van Oranje geweest. De verdediger uit Oudekerk aan den IJssel heeft tijdens de kwalificatiereeks voor het huidige EK zelfs niet één minuut voor het Nederlands elftal gespeeld.

Oranje stond toen nog onder leiding van Ronald Koeman, die de voorkeur gaf aan Virgil van Dijk en Matthijs de Ligt. "Koeman had het niet zo meer op De Vrij", aldus Algemeen Dagblad-journalist Sjoerd Mossou in de EK Podcast van zijn krant. "Volgens mij is er wel eens een interland geweest (het oefenduel met Italië op 4 juni 2018, red.) dat hij erbij zat, dat één van die centrumverdedigers (De Ligt, red.) gewisseld moest worden en dat Aké erin kwam en niet De Vrij."

Volgens collega Mikos Gouka heeft De Vrij ook niet het karakter om zijn plek op te eisen: de verdediger val op door zijn bescheidenheid. "De Vrij is de beste verdediger van Italië, maar het is niet zo dat hij dan die badge die hij mag dragen op Twitter gooit en er nog eens drie keer op terugkomt. Wij volgen hem toch van nabij, maar ik kwam er pas veel later achter dat hij dus een persoonlijke badge op dat shirt heeft. Omdat hij het hele seizoen mag uitstralen dat hij de beste verdediger was. Ja, hij loopt daar gewoon niet in voorop."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Is De Vrij kwalitatief beter dan Van Dijk en De Ligt?

Ja
19%
Beter dan Van Dijk, minder dan De Ligt
5%
Beter dan De Ligt, minder dan Van Dijk
37%
Nee
39%
(1787 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws