Medicus doet verhaal na reanimatie Eriksen: 'Na 30 seconden opende hij zijn ogen'

Medicus doet verhaal na reanimatie Eriksen: 'Na 30 seconden opende hij zijn ogen'

Gepubliceerd: donderdag 17 juni 2021 om 09:21do 17-06-2021 om 09:21

Laatste update: donderdag 17 juni 2021 om 09:30do 17-06-2021 om 09:30

De Duitse medicus Jens Kleinefeld was als één van de eersten ter plaatse, toen Christian Eriksen in elkaar zakte tijdens het EK-duel Denemarken-Finland. Na de reanimatie had hij kortstondig contact met de Deen, vertelt hij.

Eriksen werd getroffen door een hartstilstand en verloor het bewustzijn. Hij werd echter weer bijgebracht door middel van een hartmassage en een defibrillator. "Ongeveer dertig seconden daarna heeft hij zijn ogen geopend en kon ik direct met hem spreken. Dat was een zeer ontroerend moment", aldus Kleinefeld in gesprek met de Funke Mediengruppe.

Kleinefeld vroeg Eriksen na de reanimatie of hij 'weer onder de mensen' was. "Ja, ik ben weer bij jullie, antwoordde hij. En daarna: 'verdammt', ik ben nog maar 29 jaar oud... Toen wist ik zeker dat zijn hersenen niet beschadigd waren."

Eriksen verblijft na het incident in het ziekenhuis, maar heeft laten weten dat het naar omstandigheden goed met hem gaat. Tijdens het EK-duel Denemarken-België van donderdag zal er in minuut tien een eerbetoon komen, heeft Romelu Lukaku, ploeggenoot bij Internazionale, aangekondigd.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws