Belgen gaan wedstrijd onderbreken voor Eriksen-eerbetoon: Normaalste zaak

Belgen gaan wedstrijd onderbreken voor Eriksen-eerbetoon: "Normaalste zaak"

Gepubliceerd: woensdag 16 juni 2021 om 18:52wo 16-06-2021 om 18:52

De EK-wedstrijd België-Denemarken zal donderdag in minuut tien tijdelijk onderbroken worden, ter ere van Christian Eriksen. Dat heeft Romelu Lukaku – ploeggenoot van de ex-Ajacied bij Internazionale – bekendgemaakt.

Eriksen kreeg zaterdag voor het oog van de hele wereld een hartstilstand en werd door middel van een reanimatie bijgebracht. De spelmaker is met de schrik vrijgekomen en herstelt in het ziekenhuis. Donderdag zal er een eerbetoon zijn. "We hebben wel iets voorbereid met de groep morgen. In de tiende minuut (Eriksen draagt rugnummer tien, red.) zullen we de bal buiten trappen en applaudisseren", wordt Lukaku geciteerd door Sporza. "Dat is de normaalste zaak van de wereld want we hebben verschillende spelers in de groep die hem persoonlijk kennen."

Lukaku had zijn goal tegen Rusland al opgedragen aan Eriksen en heeft ook al contact met zijn teamgenoot gehad. "Ik heb ook al aan de coach (Roberto Martínez, red.) gevraagd of ik hem zou mogen bezoeken in het ziekenhuis, we zullen wel zien of dat mogelijk is. Maar nu moet hij even tijd krijgen met zijn familie om te revalideren."

De Belgen verliezen het sportieve belang van de wedstrijd echter niet uit het oog. Bij een overwinning in Kopenhagen zijn ze zeker van de knock-outfase. "Morgen (donderdag, red.) zijn we hier ook om te winnen, dat blijft de belangrijkste taak. Er is op dit niveau geen plaats voor medelijden."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws