Schmeichel is blij met bezoek aan glimlachende Eriksen, maar baalt van UEFA

Schmeichel is blij met bezoek aan glimlachende Eriksen, maar baalt van UEFA

14-06-2021 13:23
30

Voor Denemarken-doelman Kasper Schmeichel is het een flinke opsteker dat hij Christian Eriksen even heeft kunnen zien. De 34-jarige sluitpost ging samen met aanvoerder Simon Kjaer bij de middenvelder langs.

"Dat wij Christian konden zien, is het belangrijkste", zegt Schmeichel op een persconferentie. "Het was geweldig om hem te zien glimlachen en zijn stem te horen. Hij was gewoon zichzelf. Het heeft me enorm geholpen om te zien dat Christian in orde is. We praatten over van alles en nog wat. Het belangrijkste is dat het goed met hem gaat."

Schmeichel en Kjaer ontfermden zich ook over de vriendin van Eriksen, Sabrina. "Dat zij dit allemaal zag gebeuren, was het moeilijkste van allemaal", stelt de keeper. "Een ploegmaat zien vechten voor het leven is verschrikkelijk. Het heeft me erg geraakt. Dat Kjaer en ik helden zijn? Nee, we deden wat we moesten doen, zonder na te denken. De enige echte helden zijn de dokters die Christian hebben gered. Dat ze het onder die druk konden doen, ik heb daar heel veel bewondering voor."

Na Martin Braithwaite is ook Schmeichel kritisch op de houding van de UEFA. "We zijn in een positie gebracht die ik persoonlijk niet eerlijk vind. Er is veel te snel beslist wat er met de wedstrijd moest gebeuren. In zo'n uitzonderlijke situatie moeten ze de regels even aan de kant schuiven en een dag wachten alvorens een beslissing te nemen. Hopelijk leren ze hier van."

De Denen trainden maandag voor het eerst weer sinds het incident. "We moeten een manier vinden om terug te keren naar het ‘normale leven’. Het belangrijkste is dat Christian oké is. We hebben nog steeds fighting spirit. We gaan alles geven en zien wel waar we stranden." België is donderdag de tegenstander in Kopenhagen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie