Eriksen krijgt net als Blind inwendige defibrillator: 'Iedereen staat erachter'

Eriksen krijgt net als Blind inwendige defibrillator: 'Iedereen staat erachter'

17-06-2021 10:14 Laatste update: 10:17
34

Christian Eriksen krijgt een Implanteerbare Cardioverter Defibrillator (ICD). Dat heeft de Deense voetbalbond donderdagochtend bekendgemaakt. Het onderhuidse apparaat moet een nieuwe hartaanval corrigeren.

Eriksen zakte zaterdag tijdens de eerste groepswedstrijd van Denemarken op het EK plotseling in elkaar, werd gereanimeerd en kreeg een schok van een defibrillator. Inmiddels gaat het naar omstandigheden goed met de Deen, maar na zijn hartstilstand worden er wel maatregelen genomen.

'Nadat Christian verschillende hartonderzoeken heeft ondergaan, is besloten om een ICD te plaatsen', laat de Deense voetbalbond donderdagochtend weten in de nieuwste Eriksen-update. 'Dit apparaat is nodig na een hartaanval vanwege ritmestoornissen. Christian heeft deze oplossing geaccepteerd en zowel nationale als internationale specialisten staan erachter.'

Een ICD-kastje is een soort pacemaker, een onderhuidse defibrillator, die af gaat als iemand een gevaarlijke hartritmestoornis krijgt, waardoor het hart als het ware een reset krijgt. Daley Blind, die diep geraakt was door de gebeurtenissen rond Eriksen, draagt ook een ICD.