'Memphis is niet blind voor Koeman-klucht en krijgt korter contract bij Barcelona'

'Memphis is niet blind voor Koeman-klucht en krijgt korter contract bij Barcelona'

17-06-2021 15:20
50

Memphis Depay zal niet voor drie, maar twee seizoenen gaan tekenen bij FC Barcelona. Dat gebeurt op aandringen van de Oranje-international zelf, meldt Mundo Deportivo.

Het is geen geheim dat Memphis op het punt staat Olympique Lyon te verruilen voor Barcelona. In Camp Nou lag aanvankelijk een driejarig contract klaar, maar volgens Mundo Deportivo tekent de 27-jarige aanvaller liever voor twee seizoenen.

Het heeft alles te maken met Ronald Koeman: Memphis heeft zijn zinnen gezet op een hereniging met de trainer, die hij beschouwt als één van zijn grote mentoren. Dat hij niet langer wil tekenen, heeft te maken met het feit dat de relatie tussen Barça-president Joan Laporta en Koeman onder hoogspanning staat.

Omdat Memphis niet 'alleen' wil komen te staan als Koeman vertrekt, tekent hij volgens Mundo Deportivo liever voor twee seizoenen. Hij laat financieel interessantere aanbiedingen van Juventus, Internazionale en Paris Saint-Germain schieten.

"Iedereen weet dat ik onder Ronald Koeman wil spelen", liet Memphis woensdag nog weten op de Oranje-persconferentie. "Memphis heeft er vandaag zelf iets over gezegd en dat kan ik beamen", reageerde Koeman tegenover Voetbal International. "Het is bijna zo. Het is nog niet getekend, maar wel bijna."