Bondscoach De Boer duidelijk over Memphis: 'Ik heb daar alle vertrouwen in'

Bondscoach De Boer duidelijk over Memphis: 'Ik heb daar alle vertrouwen in'

19-06-2021 08:20
65

Frank de Boer maakt zich, net als ex-internationals Wesley Sneijder en Ron Vlaar, niet echt zorgen om de mindere vorm van Memphis Depay. De 27-jarige aanvaller speelde niet zijn beste wedstrijden tegen Oekraïne en Oostenrijk, hoewel hij wel scoorde tegen laatstgenoemde tegenstander.

"Laten we ervan uitgaan dat Memphis alleen maar stappen vooruit kan maken", laat bondscoach De Boer optekenen door De Telegraaf. "Dat hij in de komende wedstrijden als het er echt om gaat de belangrijke man is. Ik heb daar alle vertrouwen in."

Volgens De Boer is Memphis eveneens belangrijk voor Oranje als hij niet uitblinkt. "Ook tegen Oostenrijk was hij weer belangrijk. Hij heeft een penalty gemaakt en hij geeft een pre-assist bij onze tweede goal", vertelt hij. "Natuurlijk weet hij ook dat hij dingen beter kan doen. Maar laat hem lekker groeien in het toernooi. Zodat hij belangrijk kan zijn in de achtste finale en alle rondes die hopelijk erna komen."

Voor Memphis en Oranje staan er in ieder geval nog twee duels op het programma tijdens dit EK. Maandag is Noord-Macedonië in het laatste groepsduel, dat nergens meer om gaat voor Oranje, de tegenstander. Zondag 27 juni komt Nederland in actie in de achtste finale van het EK. Het is nog niet duidelijk wie dan de tegenstander is.