'Geweldig, niemand weet wat het met mij doet dat ik hier bij Ajax heb getekend'

'Geweldig, niemand weet wat het met mij doet dat ik hier bij Ajax heb getekend'

Gepubliceerd: zaterdag 19 juni 2021 om 14:44za 19-06-2021 om 14:44

Laatste update: zaterdag 19 juni 2021 om 14:48za 19-06-2021 om 14:48

Jay Gorter is dolblij met zijn transfer naar Ajax. De doelman had niet verwacht dat hij ooit terug zou keren, toen hij op veertienjarige leeftijd moest vertrekken uit de jeugdopleiding van de Amsterdammers.

"Nooit. Dit is de meest bizarre droom ooit die werkelijkheid is geworden", zegt Gorter in gesprek met Ajax TV. "Ik had niet verwacht dat toen ik hier de deur dicht deed, dat hij ooit nog open zou gaan. Van het moment dat ik voetbalschoentjes en een tenuetje aankon, had ik in huis een Ajax-tenue aan. Ajax-taarten, Ajax op tv, op de muur, op bed, Ajax-kussens en -beddenhoezen. Het zit in mijn bloed. In mijn familie is iedereen voor Ajax."

"Het is zo moeilijk uit te leggen, het gaat door merg en been", vervolgt de sluitpost over zijn overstap naar de Amsterdammers. "Ik vind het geweldig. Ik kom bijna niet uit mijn woorden. Niemand weet wat dit met mij doet dat ik hier mijn handtekening heb gezet."

Gorter stelt dat hij vroeger 'een klein, brutaal Amsterdams mannetje' was. "Bravoure, vervelend. Ik was het vaker oneens dan eens, altijd een eigen mening. Ik was wel echt een mannetje, maar dat heeft me ook wel weer gemaakt tot wie ik ben. Als je met dit logo op de borst speelt, met drie sterren, dan mag je ook wel wat bravoure hebben. Bij mij was het soms wel wat te veel..."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Is Gorter binnen twee jaar eerste keeper bij Ajax?

Ja
70%
Nee
30%
(1622 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws