Van Basten complimenteert 'geweldige' De Ligt: 'Zo hoor je met elkaar om te gaan'

Van Basten complimenteert 'geweldige' De Ligt: 'Zo hoor je met elkaar om te gaan'

Gepubliceerd: zondag 20 juni 2021 om 18:46zo 20-06-2021 om 18:46

Marco van Basten is zeer te spreken over de reactie van Matthijs de Ligt. De verdediger van het Nederlands elftal werd na de zege op Oostenrijk (2-0) aangepakt door de voormalige bondscoach en huidige EK-analist van de NOS.

"Hij is naar Italië gegaan om te leren verdedigen, maar ik denk dat hij toch nog weinig heeft opgestoken daar", zei Van Basten. De reactie van De Ligt, een dag later: "Als iemand als meneer Van Basten kritiek op je levert, ga je daar toch even naar kijken."

"Ja, dit is heel goed gereageerd", zegt Van Basten zondagavond op zijn beurt in de studio van de NOS. Hij vindt dat zijn kritiek niet overschat moet worden. "Het was een kleinigheid, want we hadden het op een gegeven moment over een bepaalde situatie, waarvan ik vond dat De Ligt het misschien anders had kunnen doen. Maar hoe hij gereageerd heeft, is heel goed. Zo hoor je ook met elkaar om te gaan."

"Het is ook geen kritiek", vervolgt Van Basten. "Ik vond gewoon dat hij een andere keuze had kunnen maken. Punt. Voor de rest heeft hij goed gespeeld, het is een geweldige speler. We willen allemaal een goed en succesvol Nederlands elftal zien en De Ligt is daar één van de belangrijke spelers voor."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws