Ajax meldt zich voor Berghuis: 'Begrijpelijk, maar ik zou het niet doen'

Ajax meldt zich voor Berghuis: 'Begrijpelijk, maar ik zou het niet doen'

Gepubliceerd: woensdag 23 juni 2021 om 10:37wo 23-06-2021 om 10:37

De belangstelling van Ajax is begrijpelijk, maar Feyenoord-aanvoerder Steven Berghuis kan beter niet de beladen overstap van Rotterdam naar Amsterdam maken. Dat stelt Hedwiges Maduro bij VI EK LIVE.

Ajax heeft zich bij Feyenoord gemeld voor Berghuis, zo bleek dinsdag. Maduro begrijpt de actie van de Amsterdamse club wel. "Zeker. Ik vind hem een van de betere spelers in de Eredivisie, aan de rechterkant met zijn linkerbeen. Hij past ook bij Ajax bij qua stijl. Ik vind het niet raar dat Ajax bij hem terechtkomt", reageert Maduro.

"Volgens mij willen ze bij Ajax ook graag de internationals hebben die in Nederland spelen. Dat is ook met Wijndal zo, dat gevoel heerst denk ik wel een beetje in Amsterdam. Ik begrijp heel goed dat ze Berghuis willen hebben."

Maduro, die tussen 2004 en 2008 in de hoofdmacht van Ajax speelde, zou Berghuis géén transfer naar de aartsrivaal aanraden. "Het is moeilijk. Als ik hem was, zou ik het niet doen. Veel gedoe eromheen. Hij kan denk ik ook naar het buitenland (VfL Wolfsburg heeft interesse, red.), dan zou ik daarvoor gaan. Als hij heel graag naar Ajax zou gaan, kan ik dat ook wel begrijpen. Maar als ik hem was, zou ik dat niet doen. Te veel problemen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws