Schöne over NEC-target Huntelaar: Doorlopend contact, altijd gehad

Schöne over NEC-target Huntelaar: "Doorlopend contact, altijd gehad"

Gepubliceerd: woensdag 23 juni 2021 om 16:25wo 23-06-2021 om 16:25

Lasse Schöne is na negen jaar teruggekeerd naar NEC en hoopt dat hij samen mag gaan spelen met oude bekende Klaas-Jan Huntelaar. De 37-jarige spits vertrekt bij Bundesliga-degradant Schalke 04 en staat in de belangstelling van een aantal Nederlandse clubs, waaronder NEC: het is echter nog hoogst onzeker of The Hunter doorgaat als prof.

De Gelderlander pakte onlangs groot uit met Huntelaar nieuws: NEC-directeur Ted van Leeuwen – die de Achterhoeker ooit naar AGOVV haalde – heeft hem al eens uitgenodigd in De Goffert. Investeerder Marcel Boekhoorn ontkende echter dat hij met Huntelaar had gesproken en ging ervan uit dat de routinier zou stoppen met voetballen. Schöne zou het echter mooi vinden als hij alsnog gezelschap krijgt van zijn ex-ploeggenoot. "Wij hebben doorlopend contact, altijd gehad. Ja, ik heb het ook wel eens met hem over NEC gehad", aldus de Deen in gesprek met Omroep Gelderland.

Of Huntelaar nog over de streep getrokken kan worden, durft Schöne niet te zeggen. "Hij moet het zelf rustig gaan uitzoeken tijdens zijn vakantie. Wat is het beste voor hem en zijn familie. Ik ken Klaas-Jan goed genoeg. Niemand anders gaat die beslissing voor hem maken." De 76-voudig Oranje-international wordt in augustus 38, maar zou volgens Schöne nog wel een jaartje mee kunnen, mits hij dat zelf ziet zitten. "Hij is inderdaad altijd fit en maakt overal zijn goals. Dat is nooit een issue geweest. Ik zou hem er natuurlijk heel graag bij hebben. Zijn kwaliteiten zijn welkom."

NEC heeft naast Schöne en Van Leeuwen nóg een ijzer in het vuur: hoofdtrainer Rogier Meijer – jarenlang uitkomend voor De Graafschap – is ook een oude bekende van Huntelaar. Hij zou een transfer ook toejuichen, maar houdt zich voorlopig op de vlakte. "De beslissing ligt natuurlijk helemaal bij Klaas-Jan zelf. Ik kan er daarom ook niet veel van zeggen. Natuurlijk is hij iemand die nog steeds kwaliteit heeft en anderen beter kan maken. Mocht het ooit zover komen, haal ik hem wel even op."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Kan Huntelaar nog een jaartje mee in de Eredivisie?

Ja
92%
Nee
8%
(608 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws