De Boer over Malen-teksten Van Nistelrooy: 'Internationale topspeler worden'

De Boer over Malen-teksten Van Nistelrooy: 'Internationale topspeler worden'

26-06-2021 19:45
42

Frank de Boer ziet Donyell Malen de internationale top halen. Wel drukt hij de PSV'er op het hart om het iedere wedstrijd te laten zien. Basisspeler is Malen nog niet bij het Nederlands elftal.

De kans bestaat dat Malen gaat starten tegen Tsjechië. Hij mocht ook tegen Noord-Macedonië al beginnen. De Boer krijgt teksten voorgelegd die Ruud van Nistelrooy in De Telegraaf deed. De oud-spits zei dat dit de internationale doorbraak is van Malen.

"Ik snap wat Ruud bedoelt. Dit is het allerhoogste niveau. Het gaat erom of hij het ook tegen andere landen kan laten zien. Als hij speelt, moet hij het iedere keer weer laten zien", zegt De Boer op de persconferentie.

"In mijn ogen heeft hij de kwaliteiten om een grote speler te worden, ik denk ook internationaal. Maar hij moet het in meerdere wedstrijden laten zien. Ik denk dat we ervan overtuigd zijn dat hij het zeker kan halen. Als je een kenner bent en van voetbal houdt, zie je de kwaliteit er vanaf spatten. Vandaar dat iedereen zeer gecharmeerd van hem is."