België profileert zich volgens de kranten als EK-favoriet: 'Kenmerk van kampioen'

België profileert zich volgens de kranten als EK-favoriet: 'Kenmerk van kampioen'

28-06-2021 11:36
113

België mag zich opmaken voor de kwartfinales van het EK na een moeizame 1-0 zege tegen Portugal. Het was lang bibberen voor onze zuiderburen, die het niet makkelijk hadden tegen de Portugezen. Dat zag men ook in de niet-Belgische media, die wel konden genieten van de thriller.

In het Algemeen Dagblad zag men ook dat de Rode Duivels het niet al te makkelijk hadden tegen Portugal. Toch gelooft de krant wel in de titelkansen van de Belgen. 'De titelfavoriet sprankelde geen moment, maar als het moet kan deze ploeg ook kil, koel en zakelijk een klus klaren. Het is een kenmerk van een kampioen', zo wordt er geschreven.

Journalist Henry Winter van The Times leek vooral te genieten van de wedstrijd op zich. 'Wat een helft voetbal. Zweterige chaos, met een golf van aanvallen van Portugal. België was zo veerkrachtig en kon rekenen op man van de match Courtois', klonk het op Twitter.

Journalist Hamza Hizzir uit Frankrijk lijkt ook in de kansen van de Rode Duivels op dit EK te geloven. 'Dit België heeft toch veel gelijkenissen met het Frankrijk van 2018 (dat wereldkampioen werd)', aldus de journalist.

Het Duitse Bild keek vooral naar de 'Duitse Belgen' Thorgan Hazard, Thomas Meunier en Axel Witsel. 'Het BVBelgië schakelt Cristiano Ronaldo uit op het EK', kopte men. Bij Kicker zag de rapporteur de Rode Duivels dan weer niet helemaal overtuigen. 'Een moeizame eerste helft werd beslist door een afstandsschot. Wie hoopte op vuurwerk in deze partij, kwam bedrogen uit.'

BBC stelde dat onze zuiderburen vooral een volwassen wedstrijd speelden. 'Ze toonden misschien dat ze nog enkele probleemgevallen hebben, maar ook genoeg moed en doorzettingsvermogen hebben om dat te vullen met de kwaliteit die ze al bezitten.'